huawei-electrocsrs

Перші електромобілі від Huawei можуть з’явитися вже в цьому році

Китайська компанія Huawei планує виготовляти електромобілі під своїм власним брендом і може випустити деякі моделі вже в цьому році, про це пише Business Insider. За неофіційною інформацією, Huawei Technologies Co Ltd активно веде переговори з державною Changan Automobile та іншими автовиробниками про використання їх виробничих потужностей для випуску своїх електромобілів.

huawei-1electrocsrs-1

huawei-1electrocsrs-1

Також тема виробництва автомобілів фігурує і у переговорах Huawei з BluePark New Energy Technology з BAIC Group. Хоча ще зовсім недавно представник Huawei заперечував, що компанія планує розробляти електромобілі або займатись автовиробництвом під брендом Huawei. У планах компанії було прагнення лише стати постачальником цифрових технологій та компонентів для автомобільної індустрії. Однак під дією санкцій з боку США стратегія розвитку компанії зазнала серйозних змін. «Нові і складні обмеження США на поставку напівпровідників для Huawei поступово душать компанію», зазначив Ден Ван, технологічний аналітик дослідницької компанії Gavekal Dragonomics.

huawei-1electrocsrs-1

huawei-1electrocsrs-1

За словами джерел, близьких до керівництва компанії, які відмовилися називати свої імена, Huawei серйозно зосередилась на розробці електромобілів і готується офіційно запустити проект вже в цьому році. Huawei вже багато років займається розробкою ряду технологій для електромобілів, включаючи програмні системи, автомобільні датчики і комунікаційне обладнання 5G. Компанія також встановила партнерські відносини з такими автовиробниками, як Daimler AG, General Motors Co і SAIC Motor, для спільної розробки інтелектуальних автомобільних технологій. Згідно з офіційними даними про патенти Китаю, на цьому тижні Huawei отримала як мінімум чотири патенти на електромобілі.